En blogg från Fem punkter AB, en webb- och reklambyrå.

Är jag dement?


Posted on 17th april, by admin in Design. 2 Comments

Är jag dement?

Är jag dement? Pet Shop Boys - Was it worth it?

Magnus och jag tänkte blogga lite kring skivomslag och design. Så klart vill man vara först ut så därför gav jag mig snabbt ner i källaren för att börja bläddra i dom gamla skivbackarna efter något spännande att skriva om. Först bläddrade jag förbi lite maxisinglar med Troll och Madonna men det kändes inte så spännande kan jag erkänna, men plötsligt så hittar jag en skiva med två dockor på framsidan och jag känner inte igen skivan. Det visar sig vara en 12″ remix med Pet Shop Boys låt ”Was it worth it?” tillsammans med Brothers in Rythm. Jag blir helt skrämd för jag kan inte minnas att jag ens sett skivomslaget innan. Bevisligen har jag sett den eftersom jag skrivit dit BPM-talet uppe i vänstra hörnet.

Hur kan man så totalt glömma bort ett omslag som det känns som om det vore lätt att komma ihåg. Beståndsdelarna är ju två handgjorda dockor som ska föreställa killarna mot en stark mörkblå bakgrund. Det ser nästan ut som om man ska tro att dom är döda med sin liggande ställning och varsin rosbukett på bröstet. Låten är bra även om den aldrig toppat listorna. Är man dement eller varför kommer man inte ihåg ett sånt omslag?

Det som är spännande med gamla skivomslag är ju att bilderna inte är digitalt bildbehandlade i den utsträckning som vi gör idag. Alla bilder är i stort sett bildbehandlade idag. PhotoShop fanns förstås vid denna tid men Designmässig så är omslaget inte så praktiskt utformat eftersom det är en vit ram en bra bit ner på framsidan vilket gör att i en trång skivback måste man dra upp skivan en bit ur backen för att kunna se vad det är. Skärpan på bilden är skarp på Tennantdocka men lite suddigare på Lowe. Lowe har desutom fått skuggor åt båda hållen från sin näsa. Konceptet känns som en bra ide men tyvärr så kan den inte ha gjort något starkare intryck eftersom jag total glömt bort omslaget.

Nästa gång jag skriver skall jag tänka på ett skivomslag som jag kommer ihåg och sedan leta i backarna efter den och se vilken upplevelse det ger. Vi hörs!

Betyg: 2 (av 5 punkter)

2 svar till “Är jag dement?”

  1. Magnus skriver:

    Jag tycker nästan att det är lite Staffan Westerberg-varning på det här omslaget.From the Blog!

Inferis enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Han sökte jobb via Google!

Alec Brownstein ville ha ett jobb inom reklambranschen. Han valde en annorlunda lösning. Istället för att jaga rätt folk via telefon eller e-post kombinerade...

Så gör du bättre e-nyhetsbrev

Nyhetsbrev via e-post är knappast något nytt fenomen för dig som jobbar med marknadsföring. Men ibland blir man också förvånad över hur få företag...

Appar underlättar tillvaron i mobilen

Sommaren tycks helt ha tappat greppet om landet. Och med det kommer allvaret åter. För egen del kan jag konstatera att sommaren underlättats betydligt...