En blogg från Fem punkter AB, en webb- och reklambyrå.

Appar underlättar tillvaron i mobilen


Posted on 3rd augusti, by admin in Mobil, Webb. Kommentarer inaktiverade för Appar underlättar tillvaron i mobilen

Sommaren tycks helt ha tappat greppet om landet. Och med det kommer allvaret åter. För egen del kan jag konstatera att sommaren underlättats betydligt av diverse olika appar till mobilen. I vissa fall har mobilen helt ersatt behovet av dator – i alla fall till vardags. Enligt statistik från Dagspresskollegiet använder 20 procent av svenska folket (i åldersgruppen 16-85 år) internet i mobilen minst en gång i veckan (2009). Det är var femte svensk och mer än en fördubbling jämfört med året innan.

Hur kommer det sig då att användningen ökar så lavinartat? En helt ovetenskaplig förklaring är ”appar” (applikationer). Applikationer till iPhone och androidmobiler är egentligen ”bara” ett sätt att paketera och presentera information och funktion för användare på ett mycket enkelt och användarvänligt sätt. Visst kan du nöja dig med att din webbplats funkar att använda på mobilen. Men människor följer av naturen ”minsta motståndets lag” och finns det en app som är 10 gånger mer lätt att använda kommer den med all sannolikhet att användas.

Det finns gott om exempel på bra applikationer till både iPhone och android. Här kommer ett axplock:

1. IKEA – En applikation som låter dig söka produkter på ett mycket enkelt sätt. Du kan lägga till produkterna i en inköpslista, du kan se vad som finns i lager på just det varuhus du ska åka till och du får en enkel inköpslista med dig. Enkelt men brilliant.

2. Facebook – för oss som är FB-nördar är FB-appen ett måste. Du kan snabbt ladda upp ögonblicksbilder, skriva statusuppdateringar och dela med dig av allt du vill.

3. Badkartan.se – om du är på resande fot och vill stanna till för ett bad (känns inte så aktuellt just idag då regnet öser ner) guidar badkartan dig snabbt till närmaste badplats baserat på var du befinner dig. Ovärderlig på Sverigesemestern.

Vill du veta mer om appar till mobilen? Klicka här >>

Kommentarer inaktiverade.From the Blog!

Inferis enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Han sökte jobb via Google!

Alec Brownstein ville ha ett jobb inom reklambranschen. Han valde en annorlunda lösning. Istället för att jaga rätt folk via telefon eller e-post kombinerade...

Så gör du bättre e-nyhetsbrev

Nyhetsbrev via e-post är knappast något nytt fenomen för dig som jobbar med marknadsföring. Men ibland blir man också förvånad över hur få företag...

Appar underlättar tillvaron i mobilen

Sommaren tycks helt ha tappat greppet om landet. Och med det kommer allvaret åter. För egen del kan jag konstatera att sommaren underlättats betydligt...