En blogg från Fem punkter AB, en webb- och reklambyrå.

Så gör du bättre e-nyhetsbrev


Posted on 8th september, by admin in Design, Text, Webb. Kommentarer inaktiverade för Så gör du bättre e-nyhetsbrev

Nyhetsbrev via e-post är knappast något nytt fenomen för dig som jobbar med marknadsföring. Men ibland blir man också förvånad över hur få företag och organisationer som inser värdet av ett bra e-nyhetsbrev. Förutom att du håller nere produktionskostnaderna är en av fördelarna också att du kan automatisera delar av innehållet men också att du kan använda olika varianter av nyhetsbrevet för att se vilket som driver mest trafik till din webbplats.

Ett bra grundtips är att börja med att göra klart för sig själv vad syftet med nyhetsbrevet är. Ska du ”bara” driva trafik till sajten? Vill du pusha för nya produkter i din webbshop? Vill du få dina läsare att göra något speciellt (som t.ex. att beställa en katalog eller liknande)?

När det är klart är det dags att inventera. Har du en blogg? Då ska naturligtvis de senaste blogginläggen finnas med. Finns du i sociala medier? Då ska en länk till din Facebook-sida självklart finnas synlig (eller kanske till och med de senaste inläggen i din logg). Kort sagt har du säkert en uppsjö av ”färdigt” innehåll som du kan återanvända i ditt e-nyhetsbrev. Och självklart ska du krydda med något extra mervärde så att du lockar nya prenumeranter och behåller dina befintliga.

Så kommer vi till designen av nyhetsbrevet. E-postprogrammen sätter en begränsning för tekniken. Du måste ta till gammal hederlig html. Men grundläggande är följande:

  1. Gör inte nyhetsbrevet bredare än 600px. Då funkar det i de flesta e-postprogram.
  2. Använd inte för mycket bilder (men ha med några).
  3. Lägg krut på rubrikerna (texten är oerhört viktig i e-nyhetsbrev).
  4. Ha med en länk där det är lätt att avregistrera sig.
  5. Erbjud prenumeranterna att de ska kunna läsa brevet i en webbläsare.
  6. Undvik formulär.
  7. Skriv alt-texter till dina bilder.
  8. Se till att det finns en ren textversion av ditt nyhetsbrev.
  9. Använd ett system för ditt nyhetsbrev som gör att du enkelt kan följa upp statistiken.
  10. Se till att dina kunder/prenumeranter lätt kan se att det kommer från ditt företag = följ den grafiska profilen för ditt företag.
Kommentarer inaktiverade.From the Blog!

Inferis enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Han sökte jobb via Google!

Alec Brownstein ville ha ett jobb inom reklambranschen. Han valde en annorlunda lösning. Istället för att jaga rätt folk via telefon eller e-post kombinerade...

Så gör du bättre e-nyhetsbrev

Nyhetsbrev via e-post är knappast något nytt fenomen för dig som jobbar med marknadsföring. Men ibland blir man också förvånad över hur få företag...

Appar underlättar tillvaron i mobilen

Sommaren tycks helt ha tappat greppet om landet. Och med det kommer allvaret åter. För egen del kan jag konstatera att sommaren underlättats betydligt...